Dance fabulous


El passat dia 22 de desembre aquí al nostre IES, es van fer els tallers de nadal,i un d'ells va ser el taller de funky.

Aquell taller es va fer gracies al Joan Grassot i en Cristian Peran, per que deien que a molta gent li agrada ballar funky. Es va fer darrera del l'institut a la sala polivalent. Van assistir molts alumnes, per ballar, i també per mirar.

Aquest ball està molt de moda, perquè poden expressar sentiments molt importants, per el participants d'aquest taller.

Consistia que els monitors pujaven a l'escenari, i anaven escoltant la música i anaven improvisant el seu ritme, i els participants del taller intentaven seguir-los.

Encara no sabeu què és el funky?

El funky anomenat també New style, és un estil de vida que es pot expressar de maneres diferents, com per exemple la forma de vestir,ballant, cantant...

Hi han molt estils de ball que també provenen del funky, però es ballen de forma diferents, i són:

Ragga és un ball que prové de Jaimaca, i que l'expressen fent moviments molt marcats i exagerats.

També hi ha el Popping. Aquest estil prové del carrer, en va començar a ballar a Fresno ( California), a la década dels anys 70, que es tracta de contraure els músculs creant un efecte robòtic. El Locking és un estil de dansa funk i ball de carrer, que avui en dia s'associa al moviment Hip Hop. Es caracteritza per ràpids moviments de mans i braços, combinats amb altres de més relaxats de malucs i cames. Els moviments són generalment llargs i exagerats, i en ocasions molt rítmics, sincronitzats amb la música. En el locking s'interactua sovint amb el públic, somrient-li o sol·licitant-li un xoc de palmes. Molts dels seus moviments són purament còmics.

Un dels balls més conegut en el carrer, és el breakdance va sorgir a les comunitats Afroamericanes, i a las Latinoamericanas al començament del any 1970. Aquest ball fa despertar els sentits, i és una manera de fer batalles sense arribar a la violència. Aquestes batalles és fan en grups, que és fan improvisant ( és a dir, escoltant la música i fent el que en aquest moment tu sents.) és tracta de fer moviments combinan una sèrie d'exercicis aeròbics i un estil que pren prestat una varietat de formes, moviments, i maniobres especialment basades en les Arts Marcials, Capoeira, Gimnàstica i el popular funk. La llista dels moviments és enorme i requereix una gran pràctica i disciplina per dur-se a terme.

Judith Morgal & Nekane Palomo

Comentaris