El dia de la pau

El dia de la Pau és el 30 de gener, però l'hem celebrat el dia 29 de gener, perquè el 30 era cap de setmana.

Per celebrar aquest dia, hem pintat CD's al nostre gust, i hem posat frases preferents al concepte de la Pau. Al CD, també s'hi posava una foto nostra.

Els CD's els hem penjat als arbres del pati; n'hi havia un per cada classe. Al tronc hi posava la classe i un llaç de colors per decorar-ho una mica.

Al porxo que uneix l'insti amb els barracons, han penjat quatre frases referents a aquest dia. Les frases, com que estaven escrites sobre una tela transparent, semblava que flotessin a l'aire.

Les tres primeres hores, els alumnes de primer i segon van mirar una pel·lícula que s'anomena “La vida és bella”. I després, les dues últimes hores, els de tercer i quart també la van mirar-

La pel·lícula anava sobre un matrimoni amb un fill. L'home és jueu i la dona no. Envien l'home i el seu fill al camp de concentració. Quan la seva dona se n'adona que se'ls han emportat els nazis, van al tren que els envia al camp de concentració i li diu a un guarda que el seu marit i el seu fill estan al tren i que ella vol pujar també. Després d'insistir, el guarda li deixa pujar.

Arriben al camp de concentració, i separen els homes de les dones, EL pare des del començament li diu al seu fill que és un joc, per guanyar un tanc de veritat. El seu fill molt content s'ho creu, fins que arriba allà i veu que no hi ha nens, perquè els han enviat tots a la dutxa de gas, menys a ell que el seu pare l'amaga. Al final, al seu pare el maten, i quan ja tothom ha marxat, arriba un tanc que el treu del camp de concentració, i ell creu que ha guanyat. Quan estava marxant amb el tanc, troba la seva mare, baixa i es tira a sobre seu dient-li que ha guanyat el joc.


RAÜL ALMENDÀRIZ & NATALIA ADROHER

Comentaris