Mediació: una altra solució!

El dia 15 d'abril del 2010, vam fer una sortida els alumnes mediadors de l'institut amb les professores Elsa Anton, Dolors Guash, Sònia Quiles, Anna de Riba i en Toni Cañada: l'educador social.

A les 8:30h vam sortir de l'institut per anar cap a Torroella de Montgrí amb un autocar que venia a buscar a tots els alumnes dels instituts seleccionats.

En arribar ens van fer firmar una inscripció on i constaven noms, cognoms i adreces electròniques.

Tot seguit, vam entrar en una sala d'actes on vam assistir a una conferència sobre la mediació, que va durar una hora aproximadament.

Després, l'ajuntament ens va convidar a un esmorzar al mateix museu: vam tenir temps lliure i vam aprofitar per conèixer gent.

El tornar a entrar a la sala, tots els instituts ens havien d'explicar les seves experiències amb la mediació al seu centre.

El primer a fer-ho va ser el nostre, l'institut Puig Cargol, amb el nostre creatiu vídeo realitzat per diferents alumnes de l'institut, anomenat “Tots els colors al camp” i coordinat per la Dolors Guash, la Elsa Anton i la Mònica Marull.

A tothom li va agradar molt, i ens van felicitar.

Els següents van ser els de l'institut Sant Elm, que encara que no tenien gaire experiència ens

van explicar com s'ho feien per donar a conèixer la mediació al seu centre. I a part ens van ensenyar un vídeo d'animació sobre la mediació.

Després, va venir l'institut de Torroella de Montgrí, els quals ens van entusiasmar amb una funció teatral i una composició musical molt ben preparades.

Els darrers van ser els de l'institut de Palafrugell. Que també ens van sorprendre amb un vídeo molt real sobre el proces que té la mediació.

Vam fer una roda de preguntes i a continuació vam sortir a dinar.

En acabat, tots els alumnes mediadors vam fer una taller de risoterapia mentre que els profes se'n van anar a fer-ne un altre.

El taller constava de tres parts. La primera era un joc de ballar; la segona era el joc de les cadires; el tercer consistia en estirar-nos al terra amb les tovalloles uns sobre dels altres, i ens posaven una música i ens feien dir el nom amb la boca completament oberta.

Tot molt divertit i interactiu.

A les cinc, ja havíem tornat a l'institut i vam anar a una classe a comentar la sortida i a celebrar l'èxit de la presentació del vídeo. El taller, en resum, va ser una sortida molt interessant, que ens va servir molt per poder comprendre més i millor el món de la mediació.

JOANNA ROMANÍ & RAÚL DORREGO

Comentaris