“Tots els colors al camp”

El servei de mediació de l'Institut Puig Cargol vam fer una pel·lícula per representar la mediació del nostre institut a la Segona Trobada de mediadors de l'Alt i el Baix Empordà. La trobada va ser al Museu de la Mediterrània a Torroella de Montgrí. Van anar-hi uns quants alumnes de l'institut de Palafrugell, del de Sant Feliu de Guíxols, del de Torroella de Montgrí i del nostre.
A la pel·lícula han participat alumnes de tots els cursos, però els papers principals els van protagonitzar els alumnes de 3r i 4t.

Primer de tot la Dolors Guasch i l'Elsa Anton van pensar la idea i van fer el guió de la pel·lícula. Després van repartir els papers dels personatges que sortien i van assajar el guió un parell de vegades, ja que no hi havia gaire temps.
Els ambients de la pel·lícula són: l'aula de 2n A, el passadís de la primera planta, al camp de futbol, l'aula de tutoria/mediació i altres passadissos.
La Mònica Marull va filmar i realitzar el muntatge de la pel·lícula. Per fer-ho, va utilitzar uns vídeos d'Internet i els fragments que va gravar.
La idea que vol transmetre el vídeo és que cal evitar les confrontacions en el polèmic món de l'esport. Per això l'Institut Puig Cargol reuneix jugadors de futbol de diferents colors perquè juguin en un mateix equip, per deixar enrere les rivalitats, les baralles, les discussions, el racisme, les diferències, les confrontacions...
La pel·lícula es va mostrar a la reunió de mediadors, però com va tenir èxit, també la van emetre el dia de Sant Jordi, a la sala polivalent de l'institut. Als alumnes els va agradar molt.


En aquesta imatge podem veure
la Joanna i en Mohamed en un moment de la pel·lícula

ANDREA ALAMINOS & ANA MARIA ORTIGOSA



Comentaris