Acció prosocial





Al final de curs els alumnes de 1r A hem participat en un petit projecte interdisciplinar, és a dir, que hem treballat continguts de castellà, socials i tutoria a partir d’un tema: l’Acció Prosocial.
Una acció prosocial consisteix en poder donar alguna ajuda que necessiti i accepti l’altra persona, però sense esperar cap recompensa a canvi. A més, el fet de fer activitats d’aquest tipus, ajuda a millorar la nostra autoestima, a saber com se sent i posar-se en el lloc de l’altre, i a millorar la comunicació i relació amb els demés. És per això que després d’una votació per majoria, ens vàrem decidir ajudar a un grup de gent gran.
Així, doncs, el passat 15 de juny, vam anar a la residència “Mar i Sol” de Sant Antoni de Calonge. Allà ens varem repartir en grups i a cadascú li va tocar estar amb persones diferents. Vàrem fer diverses activitats: lectura de diaris i de llibres; jocs de trencaclosques, dòmino, cartes amb preguntes, seqüències de 4 en ratlla; operacions senzilles de sumes i restes... Mentre fèiem aquestes activitats anàvem parlant i escoltant a la gent gran. Les treballadores de la residència ens van fer i donar suc de llimona natural, el qual vàrem prendre just abans de tornar a l’institut.
A l'hora de marxar, ens van dir que els agradaria tornar-nos a veure. Ens vàrem sentir molt bé i pensem que podríem tornar a repetir l’experiència.
ALUMNES DE 1r A










Comentaris