La mediació, el camí per la Pau


Via de la imatge AQUÍ
Els reporters de El Rastre del Cargol Cèlia Fornaguera i Bernat Taberner, han entrevistat la Dolors Guasch, professora de l'institut i mediadora escolar.
DG: Dolors Guasch
ERC: El Rastre del Cargol

ERC: Què és i per a què serveix la Mediació?

DG: La mediació és un sistema de resolució de conflictes, i serveix per a tot tipus d’enfrontaments que es puguin donar a l’institut, en diem mediació escolar.

ERC: S’hi presenta molta gent?

DG: Poquets, l’any passat 12, però sempre hi ha algú que en necessita.

ERC: Realment soluciona els conflictes?

DG: Sí, la majoria de vegades sí.

ERG: Quins són els problemes més freqüents?

DG: Entre alumnes, en diem problemes entre iguals, ara ens trobem amb problemes de les xarxes socials com twitter i facebook.

ERC:La mediació enriqueix a les persones?

DG: Enriqueix als mediadors i als que van a mediació, perquè els ajuda a resoldre els problemes i n’aprenen. A part el mediador obté una satisfacció personal per haver ajudat a les persones a resoldre el seu conflicte.

ERC:Tothom pot ser mediador?

DG: Solament les persones que hagin fet el curs de mediació i tinguin predisposició per ajudar.

ERC: Què aprenen les persones que fan mediació?

DG: Aprenen a posar-se en el lloc de l’altre, a reconèixer els seus problemes, els valors de la comunitat, reconèixer les seves capacitats per ajudar els altres i posen el seu gra de sorra perquè la convivència millori.

ERC: En què consisteix la trobada escolar de mediadors?

DG: És una diada molt divertida i fructífera, perquè coneixem mediadors d’altres centres, i com funciona el servei, plans per millorar-lo...
 És Una diada de convivència, a vegades es fan tallers, l’any passat va ser risoterapia, xerrades, taules rodones, experiències i compartim l’esmorzar i el dinar.

ERC:Com se us va ocórrer la idea d’obrir un servei de mediació escolar?

DG: Fa cinc anys que es va obrir el servei, va ser després de fer un curs de formació i veure els avantatges que podia aportar al centre.

ERC:  Per últim és fàcil la tasca del mediador?

DG: És més agraïda que fàcil, perquè s’ha de tenir capacitats comunicatives fer que vagin al gra, fer que parlin, s’ha de fer que comenci i acabi tot el procés ...
El mediador ajuda a que l’altre expressi els fets i els sentiments del moment del conflicte i trobin entre els dos la sol·lució.

ERC: Gràcies per contestar les nostres preguntes.

DG: Gràcies a vosaltres per venir a fer-me aquesta entrevista.


Comentaris