Parelles lingüístiques: COMENCEM!

Per: Nassira Barghout, 3rA

El dilluns 24 de gener es van presentar les parelles lingüístiques que participaran en el programa de voluntaris per la llengua que es fa a Calonge-Sant Antoni.
A l' institut cada dilluns a l'hora del pati es trobaran les parelles per parlar sobre un tema en català.

Hi assistiren de l'institut: El director Lluís Monjas, la professora Rosa Massallé. De l'oficina de català, Susagna Sabaté i dues voluntàries: l'una era finesa i l'altra catalana.

Es va explicar el funcionament d'aquest programa, que es fa per primera vegada a l' institut, i la importància que té per tot el municipi.També es va explicar que a Calonge hi ha una oficina de català perquè la gent pugui anar a fer consultes sobre temes relacionats amb la llengua o per aprendre català.
La parella de voluntàries adultes va explicar la seva experiència com a voluntàries: n'hi havia una que feia de voluntària per tercera vegada i va dir que li agradava molt conèixer persones d'altres llocs.

Després es van presentar les parelles i es va donar una bossa als trenta-cinc participants. Dins de la bossa hi havia un diari que parlava dels voluntaris per la llengua on s' indica què cal fer per participar en el programa entre altres coses; dos llibres petits de passatemps i una llibreta en fulls en blanc per escriure.

I així va concloure la presentació. Seguirem informant del programa de voluntariat.


Comentaris