PRAGA us espera!!


La setmana vinent els alumnes de quart d’ESO aniran de viatge a Praga. La professora Anna Fuentes ens ha fet un petit resum de tot el que faran i de tot el que han fet per recaptar els diners perquè els hi sortís una mica més assequible aquesta sortida.

Els alumnes tindran dos dies per fer el dossier corresponent al crèdit de síntesi, el fan en grups de cinc. Els altres anys podien anar a la biblioteca i moure’s de classe, aquest any degut a que tenen un netbook per buscar informació això no a calgut així que ho han fet a la seva aula.

El crèdit de síntesi l’han de fer tots els alumnes però només 59 marxen de viatge a Praga. Aquests faran un diari del que van fent cada dia. Els que no vagin al viatge i es quedin a l’institut faran un crèdit diferent que s’anomena: busca’t la vida. El tema és de l’orientació laboral, faran una sortida i aniran a entrevistar a un professional a la seva feina com per exemple a algú que treballi en un hospital, en una oficina...

Via de la imatge AQUÍ
El crèdit serà del dia onze al quinze d’abril. Els alumnes que marxen de viatge sortiran el diumenge dia deu a les set del matí i agafaran un autobús que els portarà fins a Barcelona, llavors pujaran a l'avió que els portarà fins a Praga, allà els esperarà una guia que els portarà fins a l’autobús. Tot seguit els acompanyarà fins l’hostal on hi ha habitacions de sis de cinc i de quatre persones. 

És un hotel molt bonic, i estan inclosos en el preu l’esmorzà, el dinar i el sopar. A la nit aniran a sopar a un restaurant retro. Dilluns al matí aniran a visitar Praga amb una guia que es diu Michel, visitaran el centre de la ciutat durant unes tres hores. Per la tarda tindran una estona lliure i a la nit aniran a dormir a l’hotel. Dimarts al matí agafaran un vaixell i mentrestant que naveguin pel riu, la guia anirà comentant els bonics edificis del seu voltant.

Possiblement visitaran la fortalesa acompanyats pels professors. A la nit aniran a sopar i si els deixen entrar també aniran a una discoteca. Dimecres s’aixecaran i agafaran l’autobús fins al memorial Mauthausen que és un camp de concentració, visitaran les dutxes, els barracons on dormien... 
 
Després quan arribin a Salzburg s’acomodaran a les habitacions. Dijous s’aixecaran i aniran al centre de Salzburg, una ciutat molt neta i molt maca, i la guia els hi explicarà algunes coses. Per la tarda tornaran a tenir lliure. 
 
Divendres agafaran l’autobús i aniran a visitar el castell que va inspirar al senyor Walt Disney per fer el castell que surt al començament de les pel·lícules de Disney. Llavors dinaran i per la nit vindran amb autobús cap a San Antoni.

El viatge costa un total de 475 euros però els alumnes només pagaran 465 ja que han fet algunes activitats perquè els hi sortís més a compte. Les activitats han sigut vendre roses, vendre coca a l'hora d'esmorzar itambé han venut samarretes que ells compraven a quatre euros i les venien a deu. Les roses i coques eren de fons comú però en canvi els diners de les samarretes eren individuals per cadascú. Per guanyar més diners també es podien vendre bombons i talonaris. Els diners guanyats els han servit per pagar una assegurança de viatge i per pagar coses com un bitllet per al metro o una entrada per quan vagin a la discoteca. 
 
Esperem que s'ho passin d’allò mes bé!
Laura Coto, 3r B

Comentaris