Una forma de vida diferent

Vegetarianisme i veganisme 

"Com podeu menjar qualsevol cosa que hagi tingut ulls?".

(John Harvey Kellog)

Sóc en Marcel Rueda Valverde i us vull explicar la meva experiència essent vegà. Fa 6 mesos que ho sóc, considero que és una gran experiència, i també et sents millor per dins. M'agradaria que sabéssiu més sobre aquesta manera de viure. 

Què és ser vegetarià?

-Ser vegetarià és una forma de vida totalment diferent. El sol fet de no alimentar-se de carn ni de peix et limita a ingerir un grup limitat de productes. Ser vegetarià es pot considerar una dieta o forma de vida; si es considera dieta, és perquè és una alimentació més saludable per al propi cos, si es considera forma de vida és perquè és vol evitar el sofriment animal. Essent vegetarià pots consumir derivats dels animals: ous, llet, mel, llana, seda, etc.

Què és ser vegà?

-Ser vegà NO és el mateix que vegetarià" la diferència és que essent vegà no consumeixes cap derivat animal. El fet de ser vegà et limita a quasi tot aliment quotidià, com unes patates fregides (suor de llet), una magdalena (ou), un simple cacaolat (llet), una ensaimada (greix de porc), un pà de motlle (ou), i moltíssims més productes. Normalment, ser vegà no es fa per dieta, perquè has de renunciar a MOLTS ALIMENTS i es molt difícil aconseguir-ho.

El sofriment animal

Molta gent quan parles sobre el sofriment animal, comenta que "els enciams també sofreixen quan els tallen", aquesta frase té una simple i lògica resposta. Una planta NO TÉ SISTEMA NERVIÓS, així doncs no pot tenir sentiments, emocions i sobretot no pot experimentar dolor. A diferència d'un animal, que. SI TÉ SISTEMA NERVIÓS, SI TÉ QUE SENTIMENTS I EMOCIONS, i sobretot SI POT EXPERIMENTAR DOLOR I POR.

L'èsser humà està fet per menjar carn?

"Es pot deduir que la carn no és l'aliment natural de l'home quan els seus sentits vista i olfacte, la repel·leixen, a no ser que el seu paladar hagi quedat espatllat per les espècies, la sal i el sucre".

(Sri Yukteswar)

Els carnívors tenen grans dents llargues, afilades, punxagudes i urpes, es tot els que els cal per alimentar-se. La mandíbula d'un carnívor es desplaça nomès en vertical per poder mossegar la carn. La mandíbula humana és mou lateralment, per triturar, com la de tots ls hervívors.

La falta de nutrició...

Hi ha molta gent amb por a ser vegetariana o vegana perquè pensen que els hi faltaran nutrients, i no es així. L'unic nutrient que te la carn que no porten les verdures es la vitamina B12, però només necessitem un 0,04mg al dia, i aixó amb un got de llet de soja, ja ho tens. Així que no et falta cap nutrient, és més sa.

Si voleu saber més coses sobre aquest tema, recomano que veieu aquesta pel·lícula: Earthlings.