Es fa una reconstrucció dels aliments de la dieta mediterrània

Silver Gómez López 

Els alumnes de segon d’ESO de l’institut Puig Cargol estan treballant en la reconstrucció d’aliments de la dieta mediterrània, per quan vinguin els alumnes que faran l’intercanvi, que forma part del projecte Commenius. Ja que els alumnes que vindran son estrangers, concretament polonesos i vindran al març, es fa aquesta activitat perquè coneguin els aliments la dieta mediterrània. 

Aquest projecte consistia que a cada alumne de segon d’ESO li donaven un aliment de la dieta mediterrània, tant terrestre com aquàtic i havien de cercar informació per saber com era, a l’època que es collia, consumia... Tots els alumnes han fet una cerca d’informació i l’han entregat. 

A continuació, han fet una recollida de materials reciclables a la sala de professors per fer una representació de cada aliment. Han utilitzat diferents tècniques per realitzar la reconstrucció, un dels mètodes més emprats ha estat el de folrar ampolles amb paper i pintar a sobre l’aliment. També han utilitzat caixetes de cafè Nespresso per a crear l’exterior dels aliments, entre altres mètodes. 

També han realitzat una fitxa on han dibuixat l’aliment, i el procés que han utilitzat per representar l’aliment. 

La finalitat de la cerca d’informació era perquè els aliments es penjaran amb un fil de pescar a l’escola, segons l’època (hivern, primavera,...) en què s’obtinguin, es penjaran uns aliments o un altres. 

Aquí veiem la fotografia d’algun dels aliments.

Comentaris