Llibre La última campanada







Ariadna Fuentes Iglesias

Hola em dic Ariadna Fuentes Iglesias i sóc de la classe de 3rA. I el llibre que m'he llegit s'anomena La última campanada.
En Alfredo Gómez Cerdà es l'autor d'aquest llibre, que va publicar l'any 2000, i va tenir bastant èxit entre els lectors joves, perquè ell és molt bon escriptor de literatura infantil i juvenil.

El títol és: La última Campanada
Autor: Alfredo Gómez Cerdà
Editorial: Bruño
Resum: 

El llibre tracta sobre un noi adolescent que vol deixar els estudis perquè creu que no serveixen per res i també per que està fart d'escoltar les esbroncades dels seus pares cada vegada que porta males notes a casa. Li diu als seus pares que deixarà d'estudiar.

Resulta que un dia mentre feia un tomb per la ciutat amb la seva parella, es va posar a ballar el ritme de la pel·lícula “Cantando bajo la lluvia” i sense que ell se n'adonés, un senyor vell els estava mirant. En aquell moment es va apropar per parlar amb ell, i una de les coses que li va dir el senyor va ser que treballava en una rellotgeria de la ciutat que estava allà mateix, i ell no va respondre però es va quedar pensant en això.

Al dia següent es va presentar a la rellotgeria d'aquest senyor per demanar-li si podia treballar allà i ell va respondre que estaria encantat de tenir una persona jove ajudant-lo.

Es un llibre molt realista i fàcil de llegir.
Jo recomano aquest llibre a persones de la nostre edat i a persones una mica més grans que nosaltres perquè algunes parts son una mica complicades d'entendre. 
La part que m'ha agradat més, a mi, personalment ha sigut quan el senyor l'ajuda a poder retornar en els estudis. Li explica que encara que li agradi molt treballar a la rellotgeria, ha de seguir amb els seus estudis, per tenir una vida millor quan sigui més gran, perquè treballant de rellotger no tindrà gaire bon futur.

Comentaris