Els alumnes de 3 d'ESO i els del Comenius visiten el Museu de la Pesca

SILVER GÓMEZ

El passat dimarts 25 de març, els alumnes de tercer d'ESO i els visitants del projecte Comenius van presentar els seus treballs “We know what we eat” a la sala polivalent. 

L'ordre de presentació va ser el següent:
-Puig Cargol
-Polònia 
-França
-Itàlia
-Turquia 
L'activitat va durar des de les 8:!5 fins a les 10:15. Els professors van quedar sorpresos perquè no s'esperaven que anés tan bé, alguns professors van dir que van quedar meravellats amb la pronunciació dels alumnes del Puig Cargol.

A les 10:15 els alumnes que van presentar els treballs a la sala polivalent, van marxar cap al museu de la pesca caminant pel passeig de Sant Antoni, on els alumnes del Comenius van aprofitar per fer fotografies. Va ser molt divertit anar caminant tots junts i vam anar coneixent els diferents alumnes.

Seguidament van anar a l'Espai del Peix, on van cuinar la següent recepta seguint els següents passos:
FIDEUS ROSSEJATS AMB CANANA 
INGREDIENTS (4-6 PERSONES) 
1 canana grossa 
400 gr. de fideus 
Per la picada: 
8 alls 
1 manat de julivert 
100 cl. de salsa de tomàquet cuit 
500 gr. de peix de sopa 
1 litre d'aigua 
oli i sal 

PREPARACIÓ
En una cassola amb una mica d'oli sofregim la picada feta amb el morter durant uns 5 minuts. Un cop daurada, afegim l'aigua i el peix i ho deixem cuinar durant 30 minuts.
En un cassola posem una mica d'oli i rossegem els fideus fins que quedin daurats. Llavors afegim el caldo de peix fins a cobrir-ho tot. Ho deixem cuinar fins que s'evapori el caldo, i afegim la canana a daus, prèviament cuita, al final.
Recepta extreta de la pagina on-line de l'espai del peix.

Desprès de cuinar, vam tastar la fideuà, boníssima, i van veure aigua amb porró que va ser molt divertit perquè tothom es mullava. 

Els van passar un vídeo sobre la pesca, i van marxar cap a l'institut. 
Va ser un dia molt divertit! 
Una petita anècdota va ser que un professor de França, portava una arracada i un pin amb un símbol curiós, i molts alumnes tenien curiositat per saber què significava, i finalment li van preguntar uns alumnes, i ell els va dir que busquessin a internet la paraula “magma”, i algú va dir si tenia a veure amb l'infern, i ell va respondre amb un to de veu greu i un salt :-I'm not satanic!

El símbol significava una antiga banda de música de França.



Comentaris