Sortida a Girona dels alumnes de 4t a l’EXPOJOVE

PEDRO RUIZ, 4t d'ESO

El darrer 1 d’abril, els alumnes de quart d’ESO del nostre institut van emprendre una sortida a Girona, concretament cap a l’espai de la Fira de Girona. En aquesta excursió, els alumnes van poder aclarir els dubtes que tenien al voltant del seu futur acadèmic. 

A l’exposició, els alumnes van poder observar dues plantes diferenciades: a la primera, hi havia diferents llocs que oferien Cicles Formatius, tant de Grau Mitjà com de Grau Superior, també hi havia diferents sales on es feien xerrades en grups on els especialistes els comentaven sobre un tema en concret. La segona,  estava ocupada per les universitats catalanes que explicaven les seves ofertes. 
La seva visita a aquest saló va començar amb una xerrada, on el tècnic de Joventut de Girona els va explicar les diferents sortides que podem tenir quan acabem l’Educació Secundària Obligatòria. Quan va acabar, van presenciar una nova xerrada, aquesta vegada sobre les diferents pàgines que podem trobar a internet per a poder accedir a un treball. Un cop acabada aquesta segona xerrada, els alumnes es van dividir lliurement i van passejar durant una hora pels diferents blocs que hi havia.
Cadascú va poder obtenir la informació necessària pel que fa als seus desitjos laborals i acadèmics. També van rebre petits regals per part de les universitats. Un cop van acabar, els alumnes van assistir a una nova xerrada, aquest torn sobre les diferents opcions que tenim per a trobar feina, a part d’Internet.
Finalment, van tenir més temps lliure per a acabar d’aclarir dubtes i recollir informació. La visita ha estat molt profitosa per a tot el grup de quart i estan prou satisfets amb tot el que han obtingut, creuen que ha estat una bona oportunitat ja que ara és molt important tenir clar el destí a final d’etapa.

Comentaris