La criptografia arriba a l'institut


SILVER GÓMEZ LÓPEZ

El dia 12 de maig és el dia de les matemàtiques, i el professor de matemàtiques de 3 d'ESO en Jordi Ferrer, va voler aprofitar-la per treballar un temari diferent, la criptografia.

La criptografia  és l'estudi dels criptosistemes, uns sistemes que ofereixen mitjans segurs de comunicació amb els quals l'emissor oculta o xifra el missatge abans de transmetre-ho perquè només un receptor autoritzat (o ningú) pugui desxifrar-ho. 

Per dur a terme l'activitat,  els alumnes es van agrupar per parelles o grups de tres. En Jordi va anar cedint enigmes i preguntes sobre la criptografia que els alumnes havien de solucionar. El dimecres 21 de maig van haver d'entregar un dossier complint amb requisits del professor de presentació amb les diferents enigmes resolts.

Personalment crec que va ser una activitat gens avorrida i molt interessant, requeria molta concentració, i va ser divertida ja que treballàvem de forma col·lectiva. Els membres del meu equip  ( i molts altres agrupaments) van haver de trobar-se una tarda per acabar el dossier. 

Comentaris