Xerrades pels alumnes de tercer

PAULA HERNANDEZ MOLINA I DANIEL MARTINEZ
La setmana abans de setmana santa i les passades setmanes van venir, un mosso d’esquadra David i, una noia que treballa en una associació de la salut, la Maria, a fer-nos unes xerrades als alumnes de tercer.

La primera va ser la d’en David, la qual tractava de les drogues. Ens va explicar quins tipus de drogues hi ha, com afecten al nostre organisme, i les conseqüències legals que comporten el consumir o traficar amb aquestes substàncies.
La segona tractava sobre l’alcohol. La Maria ens va explicar també quins tipus de drogues hi ha, per fer-nos recordar; també quines eren més fàcils i quines més difícils de deixar-les, i l’alcohol és una de les més difícils. 
Ens va recordar que el consum d’alcohol està prohibit per menors de 18 anys aquí a Espanya, ja que fins més o menys a aquesta edat encara el cos no ha acabat de créixer i podria provocar canvis, danys i malalties irreversibles al llarg dels anys. També les conseqüències legals que comporta no fer cas dels advertiments.
Per últim, la setmana passada, la Maria va tornar per la xerrada de sexualitat.
Vam fer una puja d’idees sobre el que nosaltres, els adolescents, entenem per sexualitat. Els temes que es van parlar van ser: els anticonceptius, la menstruació, els tipus de relacions sexuals i les malalties de transmissió sexual (MTS).
                                         
 

                       Aquest és el fulletó que ens van donar a la xerrada sobre sexualitat.

Comentaris