La videoconsola més antiga


AARON MIRABET i IVAN PEINAZO

La consola més antiga és diu MAGNAVOX ODYSSEY creada per la indústria PHILIPS l’ any 1972. Va ser desenvolupada per Ralph Beer (anomenat el pare de els videojocs). El prototip de la consola va ser creat l’ any 1968 coneguda per “Brown Box” (Caixa Marro).
La MAGNAVOX ODYSSEY va ser la primera videoconsola amb un sistema casolà de videojocs. El 27 de gener de 1972 MAGNAVOX va començar la producció de la màquina.
La videoconsola va ser llançada a maig, amb un preu de 200$ per unitat. El llançament de la MAGNAVOX ODYSSEY va generar un cas sever de la “Bogeria de Phong”. Companyies d’ arreu del món va començar a fabricar les seves pròpies màquines. La MAGNAVOX ODISSEY va ser venuda només als magatzems de MAGNAVOX, dient que la videoconsola funcionaria amb televisions de la seva mateixa marca (PHILIPS).

Característiques
-Els seus jocs (vint títols diferents en total) eren d’una senzillesa extrema: Ping Phong i Voley Ball.
-En ocasions eren necessaris dispositius addicionals.
-La ODYSSEY utilitzava cartutxos intercanviables per als jocs.
 
Actualment el preu de la Magnavox Odyssey són 100$ i el preu més alt 500$.

Les videoconsoles des de la Magnavox Odyssey han millorat molt.
 
Nosaltres creiem que ara com ha avançat la tecnologia, les videoconsoles antigues no s’han preparat pels nous televisiors, ja que quan jugues en un televisor dels d’ara no es veu amb tanta claredat com amb els d’abans. 

 

Comentaris