Com jugar amb seguretat a INTERNET


Joel Márquez Cordoba



En la pàgina web internetsegura.cat s'explica com jugar de una manera segura.

Per exemple, consell Si et descarregues aplicacions

*Fixa't sempre en les etiquetes i avisos informatius. Alguns dels jocs i apps mostren imatges i continguts d'aparença real que et poden desagradar. Veure'ls no et fa ser més gran. Respecta l'edat recomanada que marca.

*Quan juguis en línia fes servir nicks (sobrenoms), noms inventats o neutres que no expliquin detalls sobre tu. No et refiïs de tot el que et diguin ja que és molt fàcil dir mentides o fer veure que ets una altra persona. Encara que no donis les teves dades personals, pots fer nous amics en els xats i jugar amb ells sense que sàpiguen qui ets realment.

*No hauríem d'acceptar veure anuncis ni pagar diners per continuar les jugades de jocs d'apps, sense el permís dels pares.

*En la descàrrega de jocs en línia hem de vigilar que siguin adequats per a la nostra edat i mirar de descarregar el joc de les botigues oficials o enllaços de confiança. Llegir les indicacions del joc així com la informació que s'inclou a les botigues oficials pot estalviar-nos problemes.

*Demaneu als pares que us ajudin en la descàrrega d'aplicacions i recordeu sempre demanar-los permís en cas que calguin diners per jugar o sigui imprescindible facilitar dades personals.

*Desconfia de les súper ofertes. Sovint són estratègies comercials o malicioses per aconseguir les nostres dades o infectar el nostre mòbil amb virus i altres programes perillosos.

*Si creus que l'oferta o l'anunci val molt la pena demana consell als teus pares abans de fer res. Recorda que abans de comprar qualsevol joc has de demanar permís als pares.

Per a qualsevol dubte que tinguis, estem per ajudar-te: internetsegura@cesicat.cat o al telèfon 116 111 d'Infància Respon (24 hores al dia, 365 dies de l'any).

Aquí teniu un joc per saber si juguem amb seguretat. 

Comentaris