La Natàlia, un any abans a la universitat

DIANA DARRIBA

La Natàlia Espasandín, una alumna de segon de batxillerat, va cada dimarts a la Universitat de Girona a fer workshops de medicina, una mena de tallers pràctics on es plantegen casos mèdics, corresponents al primer curs del grau de medicina. Això és degut que la Natàlia, com que té altes capacitats i una vocació cap a la medicina ha obtingut un permís especial per anar a la universitat per cursar determinats continguts d’estudis universitaris. Aquests coneixements no els pot rebre a l’institut i a la universitat sí.
No va haver de passar cap prova, parlar amb el rector va ser suficient perquè l’admetessin, ja que es va quedar fascinat amb el seu talent, el bon expedient acadèmic i els seus alts coneixements en genètica que va poder demostrar l’any passat en les proves MIR, les que han de passar els llicenciats en medicina un cop han acabat la carrera i volen encaminar­se cap a una especialitat. 
També la ha afavorit el seu treball de recerca titulat ​The brittle and the unbreakable: an approach to mutations in collagen type I genes, ​sobre una malaltia minoritària, que  va resultar premiat amb el tercer lloc dels X Premis de Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona en l’àmbit de Ciències de la Salut i de la Vida i el primer premi dels XII Premis Argó de la Universitat Autònoma de Barcelona en l’àmbit de Biociències i Ciències de la Salut i qualificat per l’institut amb una nota de 10.
És l’única estudiant de Catalunya que va a la universitat fent segon de batxillerat
adaptant­-se en una nova llei del Departament d’Ensenyament.
Tant professors de l’institut com de la universitat afirmen que compagina perfectament els estudis als dos centres d’ensenyament.
L’any que ve, li agradaria poder cursar primer de medicina a la mateixa universitat i un cop acabada la carrera vol dedicar­se en l’àmbit de la investigació en relació amb la genètica.

Aquí teniu els enllaços de les notícies aparegudes a la prensa sobre la Natàlia. 



Comentaris