Dia internacional dels museus


Alejandro Bravo

El Dia Internacional dels Museus (DIM) se celebra anualment el 18 de maig. És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

L’edició d’enguany està dedicada al tema Museus i Paisatges Culturals, tot reconeixent el paper que juguen els museus en l'educació i l'enriquiment de les cultures,els intercanvis culturals,i en la interrelació i la cooperació dels diferents pobles del món.Aquest serà també el tema de la Conferència General de l'ICOM del 3 al 9 de juliol a Milà,Itàlia.

Aquí teniu museus que ho celebren amb alguna activitat especial:

1-La Xarxa de Museus de l'Alt Empordà,una comarca de museus, torna a convocar per segon any consecutiu el Concurs d'Instagram - Dia Internacional dels Museus. Entre el 18 i el 28 de maig tothom qui ho vulgui hi podrà participar etiquetant les seves fotografies relacionades amb museus,exposicions i activitats dels vuit museus de la xarxa amb el hastag #comarcademuseu
Es premiaran les fotografies amb més comentaris i amb més likes. Poden guanyar entrades per veure el grup Manel en el concert que oferiran al Fòrum Romà d’Empúries.

2-A Palafrugell, el Dia Internacional dels Museus arriba amb força gràcies a les activitats que proposen des de el Museu del Suro. Deixant de banda la tradicional jornada de portes obertes al museu,també es podrà visitar gratuïtament el Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario i a la Torre de Guaita el dimecres 18 de maig i durant el cap de setmana del 21 i 22 de maig. Entre les activitats hi ha una visita guiada al museu i una visita guiada a l'exposició temporal 'La sureda essencial', amb fotografies de Pitu García Batlle. La mostra de Pitu García és un recorregut per les suredes de l'Empordà, des de l’Ardenya fins a l’Albera,sense oblidar el pas pel seu territori,les Gavarres.Un treball que va dur a terme durant un any,mostrant els canvis estacionals del nostres boscos; canvis en els colors,les textures, les formes i els detalls. Finalment també cal destacar la programació nocturna del museu,durant la vetllada del dissabte s'amenitzarà un tast de còctels amb la música de Dj's locals.
 

Comentaris