L’INS Puig Cargol fa una bona actuació a la fase final de la Lliga de Debat


Els integrants de l’equip que representava la Universitat de Girona van assolir la quarta posició del seu grup amb una puntuació final de 13,74

PEDRO RUIZ

Els passats 29 i 30 d’abril, la facultat d’Arquitectura de la Universitat de València va acollir la 3A edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, en la qual va participar l’equip de l’INS Puig Cargol, integrat per Júlia Álvarez, Zoel Esteve, Laura Molina i Pedro Ruíz, així com el capità Francesc Fernàndez, professor de filosofia del centre.

Els representants de la UdG van fer quatre debats, i van aconseguir una meritòria quarta posició en el seu grup, format per 5 instituts més, sumant una puntuació total de 13’74. Dels quatre debats, en tres van defensar la postura de que Internet ens fa més lliures i, en el restant, precisament el punt de vista contrari.
En el primer debat, es van imposar a l’Institut de Vic, amb una puntuació de 3’65, essent l’únic que van guanyar. Els vigatans van tenir un 2’85. Al segon, van perdre amb l’Escola Sagrada Família de Barcelona –va vèncer amb un 4’13-, obtenint un 3’58 sobre 5.

Si els dos primers van tenir lloc el divendres, els dos últims es van celebrar el dissabte. Al tercer, van sumar un total de 3’28 respecte un 3’84 de l’equip rival, el Pou Clar de València. Finalment, el jurat va donar-los un 3’23 en l’últim debat enfront el 3’62 de Nou Derranador d’Alacant.

A la cerimònia de clausura, se’ls va atorgar una copa que els acreditava com a finalistes de la vigent edició de 2016. 


Aquí tenim diferents imatges de l'equip: en Francesc, la Laura, en Zoel, la Júlia i en Pedro
 
Enguany, l’equip assegura que després d’aquesta experiència han perfeccionat la seva oratòria i que han gaudit molt a l’hora de debatre i intercanviar opinions amb gent de parla catalana. 
Recomanen l’experiència, ja que els ha omplert i els ha generat molta satisfacció a nivell individual i col·lectiu.

Comentaris