Parkour


AARON MIRABET I IVAN PEINAZO

El Parkour és una disciplina física centrada en la capacitat motriu de l'individu , desenvolupada a partir del mètode natural. Els practicants són denominats traceurs si són homes, o traceuses si són dones i tenen com a objectiu traslladar-se d' un punt a un altre en un entorn de la manera més útil i eficient possible, adaptant-se a les exigències del mateix amb la sola ajuda del seu cos.

El parkour és practicat tant individual com col·lectivament en qualsevol entorn, no exclusivament en espais urbans. Cada practicant decideix fins a quin punt involucrés en el seu entrenament i com enfocar-ho. La seva pràctica implica l'adaptació a l'entorn per superar els diferents obstacles presents en un recorregut.
Va ser desenvolupat a França, inicialment per Raymond Belle i posteriorment pel seu fill David Belle i el seu grup d'amics, els auto - anomenats Yamakasi durant el final dels anys 80. La disciplina es va popularitzar a final dels anys 90 i el principi dels 2000 gràcies a pel·lícules, documentals i anuncis televisius protagonitzats pels Yamakasi.


Comentaris