Los principios del cuidado


GEORGIANA AFETELOR I MARINA ILLA

Pel·lícula
Direcció: Rob Burnett.
Guió: Rob Burnett.
Música: Ryan Miller.
Fotografia: Giles Nuttgens.
Productora: Worldwide Pants; distribuida per Netflix.
País: Estats Units.
Data d’estrena: 24 de juny de 2016.
Durada: 93 min.
Idioma original: anglès (The Fundamentals of Caring).

Resum: La pel·lícula “Los principios del cuidado” explica la història d’en Ben, un escriptor retirat que després de una tragedia personal, s’ha volgut dedicar a cuidar malalts, i d’en Trevor, un noi de 18 anys que té la discapacitat de no poder caminar (distròfia muscular),cosa que li provoca que vagi en cadira de rodes. La seva mare buscava un cuidador, i en Ben es va presentar a l’entrevista sense saber que es necessitava una persona amb certa experiència. Però finalment el mateix Trevor li va dir a la seva mare que l’escollís. En Trevor tenia una rutina que mai la trencava: sempre menjava el mateix per a esmorzar, dinar i sopar, mirava la televisió a la mateixa hora i el mateix programa, anava a passejar al parc només una hora dos dies a la setmana, etc.
En Trevor tenia un mapa on posava gomets en els llocs a on volia anar, però per la seva discapacitat no s’atreveix a sortir de la rutina.
Un dia la mare d'en Trevor ha de marxar una setmana de viatge per feina, i en Ben decideix emportar-se en Trevor de viatge als llocs on ell havia posat al mapa, amb destí final, el "Hoyo más profundo del mundo".
Durant el viatge viuen diferents anècdotes, algunes molt divertides i altres de més tristes.
La pel·lícula acaba amb la tornada dels dos personatges a casa, amb anteriorment un moment molt èpic per ambdós.

Opinió personal:
Aquesta pel·lícula ens ha agradat molt i ens ha ensenyat que no hem de deixar de fer alguna cosa perquè una altra ens ho pugui impedir. La pel·lícula és juvenil, romàntica, amb parts tristes i divertides. La recomanem a tots aquells que hi puguin veure la moral de la pel·lícula.
 
 
 

Comentaris