El tió arriba a 2n de batxillerat

SARA CARRIÓN I KEYLA PALACIOS
El tió de 2n de batxillerat A
La setmana passada, va arribar un tió a 2n A de batxillerat. Els alumnes realitzaràn l’amic invisible utilitzant aquest tió, així recordaran l’època  quan eren petits i faran aquesta activitat molt més divertida.

Ara, us volem explicar d’on ve la tradició del tió;

Antigament, el tió a casa no era més que un tronc encès; proporcionava calor i llum, per poder suportar el fred de l’hivern. Tradicionalment el tió mai portava objectes grossos, sinó més aviat llaminadures, turrons, o fins tot alguna figureta senzilla per al pessebre.

Després, el tió va evolucionar fins arribar al tió d’avui dia: un tronc màgic que arriba a casa a prop de les vísperes de Nadal, el 8 de Desembre.

Aquest tió s’ha d’alimentar i cuidar, fins arribar al dia del 24 de desembre, dia en què el tió farà la seva funció de donar regals als nens.

Per a què la màgia del tió funcioni, els nens han de tapar-lo amb una manta mentres canten una cançó i li donen cops de  bastó,  i quan la cançó s’acaba, es destapa i els nens veuen què els ha cagat el tió.
Els cops de bastó venen d’abans, de quan amb un pal es movia la llenya de la llar de foc, per a que cremés més i el foc no s’apagués.

Informació treta de: http://www.curiositats.cat/lorigen-de-fer-cagar-el-tio/

https://es.wikipedia.org/wiki/Ti%C3%B3_de_Nadal


Comentaris