LGBT


Lesbianes, Gays, Bisexuals i Transgèneres (o Travestis)

CARLA PAREDES i MARTINA POU
 
En ús des dels anys 90, el terme LGBT és una prolongació de les sigles LGB, que a la vegada es va substituir a la comunitat gay  ja que molts homosexuals bisexuals sentien que no els respectaven adequadament.

El seu ús modern intenta enfatisar la diversitat de las cultures basades en la sexualitat i la identitat de gènere, i es pot aplicar per a referir-se a algú que no és heterosexual, en lloc d’aplicar-ho exclusivament a persones que es defineixen com a homosexuals, bisexuals o transgèneres.

Per augmentar la inclusió, una variant popular inclou la lletra Q de Queer (ex, “LGBTQ”) per aquells que no estan específicament representats per LGBT, com els pansexuals, intersexuals, etc.
Ara us oferim un petit glossari:

Lesbianes: Dones que senten atracció sexual envers altres dones.

Gays: Homes amb una atracció sexual envers altres homes, pot ser sinònim de "homosexual", així fent referència a la sexualitat homosexual de persones de qualsevol gènere.

Bisexuals
: Gent amb atracció sexual entre qualsevol gènere.

Transsexuals: Gent que canvia de sexe a través d'una operació quirúrgica.

Travestis: Gent que es vesteix i té comportaments del seu sexe contrari.

Intersexuals: S'aplica a aquelles persones que han nascut amb genitals o característiques sexuals secundàries que no han estat determinats com a masculins o femenins, o que combinen característiques tant del sexe femení com del masculí. Es a dir: hermafrodites.

Comentaris