La nova proposta d’èxit de Nintendo, la Switch

VERÓNICA PINO

La Nintendo Switch és la nova consola de la companyia de Nintendo. És una consola tan portàtil com de sobretaula, un estil a la Wii U. El control portable té dos comandaments als costats, anomenats Joy-Con, que són semblants als de la Wii, però més petits, i són extraïbles, aquests es poden posar als costats d’una pantalla multitàctil o al costat d’una bateria que queda com un comandament típic de consoles. 

Els 3 modes de jugar són: 
Mode televisor, amb la Nintendo Switch col·locada al dock (base) y conectada a la TV. 
Mode sobretaula, col·locant Switch a sobre d’una taula, traient els Joy-Con per jugar. 
Mode portàtil, amb els Joy-Con col·locats i jugant a la pròpia pantalla de la consola. 

Fitxa tècnica: 
Llançament: 3 de març de 2017 
Qualificació: PEGI +3 
Companyia: Nintendo 
Preu: 300 dòlars (330 euros) 

Colors disponibles: Una amb Joy-Con grisos i una altre amb un Joy-Con blau neó i l’altre vermell neó. 
Online: Sí (Caldrà pagar per jugar online) 
Bateria: de 2.5 a 6.5 hores d’autonomia. 
Jugadors: 8 de manera inalàmbrica per connexió local 

Especificacions tècniques: 
Memòria interna: 32GB (Accepta targetes SD de més de 2 TB) 
GPU (procesador gràfic): Nvidia Tegra personalitzada 
Format d’imatge: 6.2 pulgades. 1280x720 LCD 
Connectivitat: 1 port USB 3.0, 2 ports USB 2.0, Wi-Fi. 

La Switch és la primera consola de Nintendo que s’haurà de pagar per jugar online i xatejar per veu, encara no es sap quin preu tindrà, es diu que costarà entre 20 i 40 euros. No funciona amb discs, sinó amb cartutxos com els de la 3DS però més petits. No tindrà bloqueig regional ni les aplicacions Miiverse i Streetpass.

Hi ha 11 jocs confirmats per al llançament de la Nintendo Switch, d’algunes sagues com: Dragon Quest, Just Dance, The Legend of Zelda o Tank it!. Encara que ja tenen més de 80 jocs en desenvolupament. 

Aquesta consola ha portat queixes per part de jugadors habituals, queixes respecte el preu de la consola i també pel pagament del online. La companyia va justificar el preu del producte explicant la qualitat del software, que inclou els cables, la base de càrrega, corretges per als Joy-Con i que donarien als aficionats els jocs que volen. 

També Nintendo assegura que serà un èxit com la Wii i no un fracàs com la Wii U.
Com que ara sortirà una nova proposta de Nintendo, la gent pensa que la Wii U quedarà penjada i es centraran en la Switch, però que de la 3DS no s’oblidaran, jo opino igual. La 3DS és un estil de consola diferent i un èxit, no es poden oblidar d’ella. 

La meva opinió respecte la Nintendo Switch és que, la consola en general no està malament, però personalment els jocs que solen sortir per a les Nintendo, no m’agraden tant com per comprar-me-la. A més que 330 euros em sembla una mica car, ja que per aquest preu tens packs d’altres consoles, ja siguin nintendo, sony o microsoft. També que s’hagi de pagar per l’online és un altre pal per a la butxaca, cert que altres empreses ja han establert aquesta mesura, però no em sembla bé igual. A part els jocs de la Nintendo em semblen una mica repetitius: vist uns, vist tots. Resumint, em semblaria bé de no ser pel preu i que s’hagi de pagar per l’online, encara que igualment no me la compraria. 

En el següent vídeo es mostra les diferents maneres de jugar amb aquesta consola i alguns jocs que sortiran pròximament:


Comentaris