Taller d'experiments


SARA CARRIÓN I PAOLO GHIRARDI

El 21 de desembre, l’últim dia de classe, es van realitzar uns tallers de nadal per acomiadar les classes. Nosaltres ens centrarem en el taller d’experiments, que anava a càrrec de l’Alba Mitjà, amb l’ajuda d’en Tobias Hulleman i Zoë Busser, alumnes de 2n de batxillerat científic.
Es varen realitzar sis experiments repartits en tres seccions.
Un dels experiments tractava de “fabricar” sang amb mel, aigua i colorant alimentari.
En segon lloc, vam decolorar un lacasito amb aigua i paper de filtre.
En tercer lloc, en un plat vam abocar-hi aigua, vam posar-hi pebre i a l’hora de tirar-hi una gota de sabó, tot el pebre s’anava expandint cap als costats.
En quart lloc, es col·locava paper de filtre, es ruixava amb aigua i s’encenien uns llumins al damunt. Just després, es col·locava un pot de vidre a sobre, i quan s’apagaven els llumins (ja que no tenien oxigen), es creava un efecte de buit (és a dir, el paper pujava al crear la pressió).
En cinquè lloc, es bullia una patata. Quan aquesta estava bullida, es posava en aigua freda i s’arrugava.

En sisè lloc, es bullia un ou. Quan estava fet s’extreia la capa superior d’aquest. Tot seguit agafàvem una ampolla de vidre, enceníem uns llumins i es ficaven dintre, ràpidament col·locàvem l’ou a sobre del coll de l’ampolla, això creava un efecte de buit. Això feia que l’ou entrés dintre la ampolla.


La nostra opinió personal és que va ser molt divertit i interessant. Ens ho vàrem passar molt bé i vàrem aprendre molt fent aquestes pràctiques.

Comentaris