Presentació de les Parelles Lingüístiques

MARTA SORIANO I LAURA FORNÓS

Un  dels grups que es trobaran a l'hora de l'esbarjo



El dia 8 de febrer del 2017 s’ha presentat l’activitat de les Parelles Lingüístiques, dins les activitats programades pel Voluntariat per la Llengua. Els assistents han sigut la LIC que ve al centre, la Marta Silvestre, que ha propostat a l’Anna Lamana i a l’Anna Fuentes que organitzin l’activitat de Parelles lingüístiques. També hi havia la directora del centre, l’Elsa Anton, que va fer un discurs per motivar als alumes.
L'activitat consisteix a formar parelles d'alumnes (un alumne d'Aula d'Acollida i un d'aula ordinària) per tal que facin conversa en llengua catalana durant la mitja hora d'un dels patis de la setmana. Com que es va demanar als tutors que busquessin voluntaris i n'han sortit molts, finalment, es faran grups de conversa (1 alumne d'AA i 3 d'aula ordinària). D'aquesta manera, si algun alumne no pot assistir per algun motiu a l'activitat en alguna de les sessions, hi haurà dos alumnes més que la podran portar a terme.
Funcionarà de la manera següent:

Començara el dia 16 de febrer i acabarà el dia 27 d’abril. 

Demà dia 16 de febrer comença l’activitat de parelles lingüístiques a les hores del pati a l’espai de l’hort del centre amb la vigilància de l’Isabel Canora i la Patrícia Nadal i supervisió de l’activitat l’Anna Lamana.
En cas que plogui, els alumnes es reuniran a la biblioteca.
Assistents: alumnes d’AA i alumnes voluntaris.
Objectiu: generar converses en la llengua català entre els alumnes d’AA i els alumnes voluntaris amb ajut i pauta a l’hora de buscar temes, si cal, al principi, i amb la intenció de generar un vincle que porti a tenir converses més espontànies entre els alumnes participants.

L'acte de la colenda de l’activitat es farà el dia 4 de maig a les 9.15h a la Sala Polivalent.





Comentaris