Alumnes de 2n de Batxillerat participen a la Lliga de Debat

NATÀLIA GARCÍA 
Aquí veiem el professor Francesc i els alumnes: Carlos, Natàlia, Zoë, Anna i Blanca.

Els integrants de l’equip de l’INS Puig Cargol van assolir la quarta posició de la quarta Lliga de Debat, amb una puntuació final de 13. 
El passat 10 de març, la facultat de Lletres de la Universitat de Girona va acollir la 4ª Edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, organitzat per la Xarxa Vives de Secundària, en la qual va participar l’equip de l’INS Puig Cargol, integrat per alumnes de segon de Batxillerat: Zoë Busser, Blanca Gallego, Natàlia García, Anna Álvarez i Carlos Sánchez. Per altra banda, varen tenir el suport de Francesc Fernàndez, professor de filosofia del centre; i, l’Anna Lamana, professora de l’aula d’acollida. L’equip del nostre institut va quedar en quarta posició en la fase prèvia a Girona. 
Els nostres representats van arribar a Girona a les 9 del matí a la Facultat de Lletres, on es donava la benvinguda a tots els centres. Aleshores, es procedia al sorteig per tal que els debats, amb un total de deu centres, fossin el més equitatiu possible. 
Aleshores, van començar el primer debat a les deu en punt, on els tocava defensar la postura que defensava que els animals tenien drets. Es van enfrontar a l’Institut de Salvador Espriu de Salt, obtenint una puntuació de 3,45. Malauradament, van perdre aquest debat. Al segon debat, van guanyar amb una puntuació de 4,16 sobre 5, contra l'Institut Santa Eugènia de Girona, que defensava el punt de vista contrari. 
Després de la pausa per dinar, el jurat deliberava per decidir els quatre grups que passarien a les semifinals. Un d’aquests equips era l’INS Puig Cargol. Tot seguit, van haver de fer un debat amb l’Institut Deulofeu de Figueres. Al nostre equip, li va tocar defensar la postura en contra, però va resultar perdedor del debat.
L'equip en un moment de relax entre els debats
Finalment, l’equip Deulofeu de Figueres, després d’una disputada final, va guanyar; essent els nostres representats en la final que es durà a terme a Barcelona. A la cerimònia de clausura, se’ls va atorgar un diploma que els acreditava com a finalistes de la vigent edició del 2017. 
En suma, l’equip assegura que després d’aquesta experiència han perfeccionat la seva oratòria i que han gaudit molt a l’hora de debatre, malgrat els nervis que van passar. Recomanen molt l’experiència ja que els ha ajudat a madurar a nivell educatiu, tant individual com col·lectiu.
Aquí veiem l'equip del nostre centre escoltant el debat.
Editors: Cami Bratianu i Adrià Castelló.

Comentaris