Dia de la dona treballadora

ADRIÀ CASTELLÓ I POL COROMINOLA


Avui, 8 de març, per celebrar el Dia de la Dona Treballadora farem una sèrie d’activitats: en entrar a l’institut, sortir al pati i a la sortida sonarà una cançó sobre el tema. 
També, hem demanat als estudiants i al professorat que portin una peça de roba o complement lila. 
I en una de les classes, a tots els cursos, llegirem el següent manifest:


Avui, 8 de març, nombrosos col·lectius i moviments de dones hem fet una crida a una vaga general mundial contra la violència masclista i en defensa dels nostres drets. Ja el passat 21 de gener, milions de dones es van manifestar als EUA i a tot el món en contra del President Trump i contra el seu discurs misogin, racista i homòfob. Mesos abans, centenars de milers de companyes van protagonitzar una gran mobilització a Polònia contra l’intent del govern de dretes de prohibir el dret a l’avortament, i milions de dones van omplir els carrers de les principals ciutats de Llatinoamèrica sota el lema “Ens volem vives, ni una menys!”. 
Des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tot el moviment estudiantil, a tota la joventut, perquè aquest 8 de març cridem: Prou ja de violència masclista! En defensa dels drets de la dona! Fora Trump i tots els governs que encoratgen el masclisme i la nostra opressió!
La crisi del capitalisme ha colpejat durament les condicions de vida del conjunt de la classe treballadora, però dins d’ella, la joventut i les dones ens hem emportat la pitjor part. El capitalisme ens condemna a una vida de precarietat amb pitjors salaris i condicions laborals, a patir doblement les conseqüències de les polítiques de dretes i les retallades, a liderar les dades de l’atur, o a que es carregui sobre les nostres esquenes el treball que haurien de cobrir els serveis socials com la cuida de malalts, gent gran i nens. També ens condemna a patir les conseqüències últimes d’un sistema que ens nega la independència econòmica i la igualtat: la xacra de la violència masclista. Només als últims set anys 796 dones han estat assassinades a l’Estat espanyol per aquest motiu, i cada 8 hores es produeix una denúncia per violació. Aquestes dades són només la part més cruel de l’opressió que les dones patim quotidianament pel simple fet de ser-ho. 
Per suposat, el govern del PP plora llàgrimes de cocodril quan es produeixen aquests assassinats, però són ells qui amb les seves lleis, les seves retallades a l’educació, a la sanitat, a l’atenció a la dependència, amb les seves reformes laborals i la seva ideologia reaccionària i clerical, els que creen el brou de cultiu perquè aquesta violència masclista s’estengui. La dreta sempre ha estat un adversari declarat dels drets de les dones! 
Nosaltres no ens resignem a haver de viure una vida d’opressió i desigualtat. Ens rebel·lem contra aquest sistema i aquest govern que legitima la violència contra nosaltres. Sabem que l’única forma d’acabar amb aquesta situació és amb l’organització i la mobilització als carrers. Hem demostrat la força de les dones treballadores quan ens posem en marxa i lluitem de forma col·lectiva: amb les manifestacions de dones als Estats Units contra Donald Trump, amb el moviment #NiUnaMenos a Llatinoamèrica, fent fora la llei de l’avortament a Polònia, al front del moviment contra els desnonaments, o sent l’empenta de conflictes laborals com les Espartanes de CocaColaEnLucha o les kellys. 
Avui, 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, des del Sindicat d’Estudiants fem una crida per dir prou ja a la violència masclista i en defensa dels nostres drets com a dones. Fem una crida a tots els nostres companys a les aules perquè participin activament en aquesta lluita amb nosaltres, ja que compartim les mateixes aspiracions. Fem una crida també a sortir massivament a les manifestacions que tindran lloc aquell mateix dia a la tarda. Només d’aquesta manera, mobilitzant-nos totes i tots junts, les joves i dones de la classe treballadora amb els nostres companys i amb tots els que patim l’opressió del sistema capitalista, podrem aconseguir la societat que volem: sense discriminació, desigualtat ni violència masclista, amb drets, dignitat i llibertat. 
El 8 de març totes i tots a la lluita! 
Sindicat d’Estudiants 

Comentaris