Participem al Pica-lletres


LUNA NIETO

Com sabeu, el nostre institut porta participant des de fa molt de temps en el concurs Pica-lletres, el qual és un concurs que consta de dues proves: lletrejar paraules, i l’altra resoldre jocs lingüístics.

Els dos equips que respresentaran el nostre institut seran:
-Equip 1: Adrià Castelló (3C), Luna Nieto (3B) i Rajae Souitou (3B)
-Equip 2: Álex Gómez (3C), Iara Barrios (3A) i Marta Prades (3C)


I serà el pròxim dimecres 8 de març quan assistim a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro per fer el primer i segon programa. 
A continuació, us explicarem en què consisteixen les proves que es duen a terme:


- Lletrejar: Hi ha cincs nivells de dificultat. Durant la llargada de la prova, els concursants compten amb un comodí, però en el cas que cometin un error, el perdran i si en fan dos, queden eliminats del joc. 

- “L’embarbussament”: En la qual es posa a prova la capacitat dels participants de pronunciar correctament un embarbussament sense embarbussar-se, en el cas de realitzar-ho correctament, l’equip suma 25 punts.

Exemple: Quant val un coco i mig a ral i mig cada coco i mig? Un ral i mig.


- “El barbarisme intrús”: En aquesta prova, el presentador o presentadora dona un grup de tres paraules als equips participants, de les quals, una és un barbarisme (una paraula en castellà que adaptem al català). Per poder resoldre’l, un dels membres de l’equip ha de prèmer un polsador que hi haurà davant seu. I en el cas de que la resposta sigui incorrecte, es farà l’efecte rebot cap a l’altre equip.

Exemple: Quina d'aquestes tres paraules és la intrusa: kiwi, aguacate o castanya? Resposta: Aguacate. Aquesta paraula es diu alvocat en català

- “L’errada oculta”: Per últim, en aquesta prova es proporcionarà als equips una targeta en la qual hi haurà tres paraules escrites i on una d’elles té una falta d’ortografia. Si els equips troben l’errada i la corregeixen, es sumaran 25 punts a l’equip, i en cas contrari, es farà rebot cap a l’equip contrari.


Exemple: Quina d’aquestes paraules conté una errada? 
a) Teleespectador; b) Culer; c) Periode. 

Resposta correcta: c) Periode. Li falta l’accent a la “i”: Període.


Aquestes serien les proves que haurien de superar tots els participants per poder superar totes les rondes. Els programes són retransmesos a través de les cadenes de televisió locals com per exemple TV Costa Brava.


Comentaris