Dia mundial de l'activitat física

(Generalitat de Catalunya)

10 trucs per alumnes més actius
 
1. SUMA 60 MINUTSAcumula 60 minuts de moviment al dia fent activitats que t’agradin. No cal fer-ho de cop: si tens 10 minuts, aprofita per moure’t. El teu cos ho necessita i cada minut compta!
 
2. ACTIVA’T. Puja i baixa escales i desplaça’t caminant sempre que puguis. Mou-te amb “Transport actiu”: bicicleta, patinet o patins (fent servir les proteccions adequades: casc, genolleres, etc). Col•labora en la feina de casa, vés a mercat, passeja el gos... Tot suma!
 
3. MOU-TE. Si fa massa estona que ets davant de l’ordinador, la televisió, amb el mòbil, etc., fes pauses actives: aixeca’t, mou-te, estira’t, balla. Procura no passar més de 2 hores al dia davant de les pantalles.
 
4. GAUDEIX. Fes de l’activitat esportiva un dels millors moments del dia, amb els amics, la família o tu sol/sola. Passa-t’ho bé, prova activitats diferents i troba les que t’agradin!
 
5. ENROTLLA’T. Anima la teva colla a fer esport i a gaudir d’un temps d’oci actiu. Busqueu un repte i prepareu-vos per assolir-lo. Compartireu bons moments!
 
6. POSA’T EN FORMA. Si fas esport amb regularitat no ho deixis, t’ajudarà a sentir-te bé i en forma. Si fins ara no ho has fet, prova-ho, experimentaràs noves sensacions. Ho notaràs tu i també ho notaran els altres!
 
7. PARTICIPAAnima’t i participa en curses, excursions a peu o amb bicicleta, tornejos esportius o activitats de ball i dansa. I apunta’t també a alguna de les activitats esportives de l’escola, institut, universitat o centre esportiu. T’ajudarà a fer nous amics i amigues, a organitzar-te millor i a ser constant!
 
8. DESCONNECTA. Per concentrar-te i rendir més en els estudis, busca una estona per fer exercici: caminar, córrer, ballar, patinar, jugar un partit, etc. Contribueix a millorar les teves notes!
 
9. INFORMA’T. Si no saps quina activitat física triar, no dubtis a preguntar-ho als amics, als pares o a un professional de l’esport o la salut. Et donaran idees i en trobaràs alguna que t’interessarà.
 
10. FES SALUT. A més de moure’t també fas salut si menges a taula àpats variats amb força fruita i verdura (5 racions al dia), beus aigua sovint i procures dormir un mínim de 8 hores. I recorda’t de protegir-te del sol!
 
L'equip d'Emocions compromesos  amb el desenvolupament relacional, emocional , físic i afectiu  de nens i joves
Ens podeu trobar a www.emocions.cat - info@emocions.cat - 93 785 09 8

Comentaris