El cultureta

CAMI BRATIANU I MARINA ILLA

El passat divendres, 21 d’abril, a la biblioteca Pere Caner de Calonge es va celebrar “El cultureta”, un concurs de preguntes i proves sobre cultura general (literatura, música, cine, teatre, sèries, TV i art).
Imatge de la Biblioteca amb els grups participants
Els participants havien de tenir entre 14 i 25 anys, i al final hi varen haver 10 grups diferents.
 De la classe 3rC d’ESO van sortir dos grups, el primer grup format per la Marta Prades, l’Ana Gonzàlez, la Montse Noldin i la Georgiana Afetelor; i el segon grup estava format per l’Adrià Castelló, en Sam Steenhuisen i nosaltres dues, la Cami Bratianu i la Marina Illa.

A cada prova es podia aconseguir un seguit de punts, i els dos equips amb més punts anirien a la final:

* La primera prova era fer-se un selfie tot el grup i penjar-lo a Instagram amb el comentari del nom d’un autor i un adjectiu més el hashtag “#elcultureta”, tot això en menys d’un minut.

* La segona prova constava en identificar uns personatges o actors i posar el seu nom sota la imatge.

* A la tercera prova vam haver de buscar paraules en anagrames amb l’ajuda de una petita pista. Exemple: En coneixem un que es diu Bob. JAPONES- la resposta és ESPONJA.

* Després de cada tres proves es feien unes proves especials, on no es podien guanyar punts, però si premis. 

- La primer prova especial constava en col·locar unes paraules en una graella de mots encreuats. El primer que acabés d'emplenar la graella correctament guanyava unes entrades gratis al cinema Ocine de Platja d’Aro. El nostre grup ha guanyat aquesta prova juntament amb les entrades.

* La quarta prova havíem d’interpretar unes imatges, les quals s’anomenaven jeroglífics, i formar paraules. Ex: Una foto d’un bar+foto del cel+foto d’una ona = Barcelona

* La cinquena prova constava en escoltar el principi de diferents cançons i respondre preguntes com: de quina serie és aquesta cançó, o qui la canta aquesta cançó,

* La sisena prova constava en respondre preguntes sobre obres literàries, com ara dir en quants dies va fer la volta al món Phileas Fogg.


- La segona prova especial constava en trobar diferents paraules en una sopa de lletres, el primer en acabar guanyaria DVDs de pel·lícules famoses.

* La setena prova constava en desxifrar quines dites i refranys s’amagaven darrera unes imatges.

* La vuitena prova constava en escoltar fragments de cançons i d’entre quatre opcions diferents escollir la paraula que continuava la cançó des d'on s’havia tallat.

Abans d’anar a la final es va necessitar fer un desempat, ja que dos grups havien acabat en segon lloc.
La final constava en dir qui eren els que apareixien a les imatges que mostraven.


Abans d’acabar ens van sorprendre amb una última prova per a tots. Escriure un poema amb les paraules: amor, dentista, bròquil, Calonge i imperdible. El del nostre equip va quedar tal que així:

Escolta amor,
et diré què em diu el cor.
A Calonge vaig anar
i d’un dentista em vaig enamorar.
Bròquil a les dents em va trobar,
i per consolar-me
un imperdible va regalar-me.
I per això el cor va robar-me.

Va ser molt divertit i esperem que es torni a repetir algun dia.

Aquí tenim una imatge de les guanyadores (d'esquerra a dreta): Núria Bombardó, Aymara Elorriaga, Alba Comalat i Ainoha Chaves

Comentaris