Gimcana matemàtica a Girona

SARA CARRIÓN

Ahir, 24 de maig, els alumnes de 3r d’ESO vam anar a Girona per realitzar una gimcana matemàtica per la zona del Barri Vell.

Les tutores de tercer (l’Eva Rocas, la Pepi Fuentes i l’Ana Lamana) ens van lliurar uns dossiers amb les diferents proves, que en total van ser 14, un mapa i un altre dossier amb unes llegendes que ens servirien per completar algunes d’aquelles.

Algunes de les proves van ser:
  • Ens van fer anar fins a la Catedral, on al costat hi havia una porta on antigament hi havia una cisterna. Ens van fer calcular el volum aproximat de la cisterna, i seguidament ens van fer calcular els dies que el poble tindria aigua per tothom si la cisterna fos plena, antigament i actualment. Aquesta és una de les proves que ens va resultar més difícils.
  • Ens van conduir fins a una plaça on vam haver de dibuixar les diferents figures geomètriques que vèiem.
  • Vam anar fins a la plaça dels Apòstols, i ens van fer apuntar quantes cares vèiem del campanar, col·locant-nos des de totes les cares del pou (que tenia la mateixa forma i les mateixes cares que el campanar, però en petit).
  • Una de les proves que ens va semblar més divertides consistia a llegir una llegenda de les que ens van donar i recrear una part. La llegenda anava d’una noia jueva que estava empresonada, que va ser l’única que no va voler passar-se al cristianisme (ja que si els jueus que estaven empresonats no es passaven al cristianisme, mai els alliberarien) i a causa d’això es va tirar des de la torre més alta. 
Tothom s’ho va passar molt bé, encara que el calor ens va acompanyar durant tot el dia, però igualment, va ser una experiència molt divertida. Quasi tothom va tenir temps per realitzar totes les proves i vam treballar en grup per poder arribar a la resposta correcta.  
Imatge d'un dels grups de la gimcana

Una altra divertida imatge dels alumnes durant la sortida
Perspectiva de l'Onyar

Comentaris