Nova exposició al hall de l'institut

LUNA NIETO

Aquesta setmana, hem vist que hi ha una nova exposició al hall de l’institut.

Les peces de l’exposició han estat realitzades pels alumnes de 4t d’ESO de l’optativa de VIP, amb l’ajuda de les professores Mònica Marull i Cristina Pla; està dividida en quatre parts:

-”Desteorotipant”: Aquests treballs es basen en el tractament de la dona als mitjans de comunicació: com ens envien missatges subliminals sobre com ha de ser la dona físicament per ser ben acceptada a la societat d’avui en dia. 

Per poder realitzar l’activitat, els alumnes van buscar diverses imatges sobre la dona i com es representa el seu cos als mitjans de comunicació, ja siguin diaris, revistes…

I seguint el model de l’artista Guim Tió, van reconstruir la imatge de la dona a una altra que reinventés la forma de veure-la i trencar amb tots els estereotips de bellesa.

Vídeo de Guim Tió: https://vimeo.com/63833048





-Sant Jordi: Són cal·ligrames que es tracten sobre la diada o la llegenda de Sant Jordi, i el dibuix havia de contenir la frase: “Sant Jordi 2017”. Aquesta activitat va ser realitzada amb l’ajuda del programa Inkscape.



-Disseny d’una caràtula de CD: Amb aquest projecte, els alumnes havien d’escollir un CD d’un cantant que els agradés i dissenyar dues opcions més com si fossin una caràtula “oficial”.



-Disseny d’un cartell: Com sabeu, el dia 30 de gener, el nostre institut va anar al cinema a veure el documental “Before the flood” amb motiu del Dia de la Pau i que a diferents assignatures es va realitzar una activitat relacionada amb aquest dia.

I a l’assignatura de VIP, van voler dissenyar un cartell relacionat amb aquest dia.


Comentaris