Ramadà 2017

FATIMA NOUIHAL I KEYLA PALACIOS

El Ramadà a l'any 2017 s'inicia el 27 de maig i finalitza el 25 de juny de 2017. El mes de Ramadà és el novè mes lunar i comença amb l'aparició de la lluna a finals del mes de shaabán (vuitè mes en el calendari lunar islàmic).
Durant el Ramadà, els musulmans de tot el món realitzen un dejuni diari des d'abans de l'alba fins a la posta del sol, prenent el seu primer menjar en apropar l'oració del vespre. L'objectiu del dejuni és ensenyar als musulmans la paciència i la humilitat, així com recordar-los el afortunats que són i posar l'accent en l'ajuda al necessitat i aquells amb menys sort.

L'Eid al-Fitr (fi del Ramadà de 2017) s'inicia després de l'ocàs de l'últim dia del Ramadà. En les hores primerenques del matí del primer dia del Shawwal (jornada inaugural de l'Eid al-Fitr), els musulmans realitzen un pregària ritual, llavors es reparteixen dolços, menjar i begudes sense alcohol a les mesquites i llars. Les celebracions duren tres dies als països islàmics.

Segons els preceptes islàmics el dejuni és un deure del musulmà adult, sa de judici, saludable i que no estigui viatjant. La dona ha de practicar-sempre que no estigui amb la menstruació. Els menors d'edat no estan obligats a dejunar, però alguns musulmans aconsellen que haurien de fer-ho perquè s'acostumin.



Comentaris