Vaga d'estudiants el 10 de maig

ANASS BAGHOUZ

El Sindicat d’Estudiants juntament amb la plataforma Feminista Lliures i Compatibles han convocat una vaga d’estudiants, el proper dijous 10 de maig, per la vergonyosa sentència a la “Manada”, un grup de 5 homes que van violar a una noia als Sant Fermin del 2016. Es convoca la vaga per paralitzar les classes a instituts i universitats, i es fa una crida a tot el jovent, a totes i tots, a participar massivament a les concentracions de les 12h del matí. 
Aquest judici es va fer al tribunal de Pamplona. Van ser condemnats a 9 anys de presó. Aquest judici ha commocionat milions de dones, de joves i a una majoria d’homes.
La gent esta commocionada perquè, s’empresonen joves, tuiters i cantants de rap per criticar la monarquia i la corrupció del PP a les xarxes socials i a cançons i en canvi, es deixa en llibertat els corruptes i la violència masclista contra les dones. La sentència de la “Manada” va ser bàsicament enriure-se’n i menysprear una dona jove que va ser agredida brutalment per un grup de salvatges. Això és el que diuen el Sindicat i la Plataforma.
A l'institut els grups de 3r, 4t i 1r de batxillerat s'afegeixen a la vaga.

Comentaris